Aort Kapağında Kusp Perforasyonu Komplikasyonu Gelişmiş Brusella Endokarditi

Doç.Dr. Ali GÜRBÜZ, Doç.Dr. Ufuk YETKİN, Doç.Dr. Ömer TETİK, Dr. Burçin ABUD, Op.Dr.Kazım ERGÜNEŞ

İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Kliniği

ÖZET

Brusellanın nadir görülen ve en ölümcül komplikasyonu olan endokarditinde ciddi kardiyak hasarlar oluşabilmektedir. Genellikle aortik kapak tutulumu gözlenir.
Bu çalışmada; Brusella tanısı alarak uygulanan antibiyoterapi kombinasyonunun başlangıcından 4 ay sonra gelişen endokardit sekeli olan ciddi aort kapak tutulumundaki tanısal ve cerrahi yaklaşımlarımızın yanı sıra ender rastlanan kusp perforasyonu komplikasyonunu literatür bilgileri ışığında sunuyoruz.
Brusella endokarditinin kapakta oluşturduğu hasarın ciddi boyutlarda olması nedeniyle uygun antibiyoterapinin planlanması gereklidir. Buna cerrahi tedavinin kombine edilmesi ile radikal tedavide ve hastanın uzun dönem yaşam konforunun arttırılmasında başarıyı sağlayacağı kanaatindeyiz.
Anahtar Kelimeler: Brusella, İnfektif endokardit, Kusp perforasyonu

Brucella Endocarditis Complicated by Aortic Valve Cusp Perforation

SUMMARY

Endocarditis is a rare and the most fatal complication of brucellosis and can cause severe cardiac injuries.Generally aortic valve invasion is seen.
In this study; we are presenting the diagnostic and surgical approaches to severe aortic valve invasion due to endocarditis complication 4 months after the antibiotherapy combination and also the rare cuspidal perforation in the light of literature.
Because that the valve injury is severe,surgical therapy must be combined with optimal antibiotherapy for a successful radical therapy and long-term life quality.
Key Words: Brucella, Infective endocarditis, Cusp perforation



Geri Dön          Yazdır          Editörün Notu

Rolex Replica Watches Rolex Replica www.megaroelx.com swiss replica watches www.topwatchesmall.com

Mebas Medikal Bas?n Yay?n Ltd. ?ti. ? 2006 Her Hakk? Sakl?d?r. Design by YakamozDizayn

Blancpain Replica Replica Breguet Watches breitling replica Breitling Avenger Replica Breitling Bentley Replica