Multipl Skleroz Yanlış Tanılandırımı ve Sonrasında Serebral Embolizasyona Bağlı Çok Sayıda İskemik İnme Geçiren Olguda Bulgulanan Sol Atriyal Miksoma

Doç.Dr. Ufuk YETKİN, Asist.Dr. Tevfik GÜNEŞ, Asist.Dr. Barçın ÖZCEM, Asist.Dr. Zehra İlke AKYILDIZ, Uzm.Dr. Aylin Orgen ÇALLI, Uzm.Dr. Ali GÜRBÜZ

Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Kliniği, İzmir

Özet

Miksomaların tamamıyla çıkarıldığı başarılı cerrahi girişimler, kalp cerrahisi pratiğinde seçkin tedavi olarak yerini almıştır.
Olgumuz 39 yaşında kadın olup merkezimize başvurusundan önce bir dış merkezde multipl skleroz yanlış tanılandırımı sonrası 3 ayrı iskemik serebrovasküler patoloji tanımlayan ve başvurusunu takiben nöroradyolojik olarak bunları kanıtladığımız olguda bulgulanan sol atriyal hiperfrajil miksomanın çıkarılmasına yönelik gerçekleştirdiğimiz işlemin tanı ve tedavi evrelerini aktarmayı planladık.
Kardiyak miksomalı olgularda cerrahi girişimin acil olarak planlanması ve cerrahisinde tam olarak çıkarımının sağlanarak reküransın da önlenebilmesi amacıyla gerekli özenin gösterilmesi gerekmektedir.
Anahtar Kelimeler: Miksoma, Serebral embolizasyon

A Misdiagnosis as Multiple Sclerosis in a Case of Left Atrial Myxoma with Several Ischemic Strokes Due to Cerebral Embolization

Summary

The surgical interventions for total removal myxomas take place as exclusive therapies in cardiac surgery practice.
Our case was a 39-year-old female. She was previously misdiagnosed as having multiple sclerosis at another institution. She defined 3 separate ischemic cerebrovascular accidents as proven neuroradiologically by us after her admission. We planned to declare the diagnostic and therapeutic stages after removal of the hyperfragile left atrial myxoma.
It is necessary to plan the surgical intervention urgently in cardiac myxoma cases. Total removal of the mass is essential for prevention of recurrence and this should be done carefully.
Key Words: Myxoma, Cerebral embolization, Stroke



Geri Dön          Yazdır          Editörün Notu

Rolex Replica Watches Rolex Replica www.megaroelx.com swiss replica watches www.topwatchesmall.com

Mebas Medikal Bas?n Yay?n Ltd. ?ti. ? 2006 Her Hakk? Sakl?d?r. Design by YakamozDizayn

Blancpain Replica Replica Breguet Watches breitling replica Breitling Avenger Replica Breitling Bentley Replica