Besinler ve Warfarin

Doç.Dr. Cemal SAĞ*, Doç.Dr. Muhittin SERDAR**, Doç.Dr. Oben BAYSAN*, Doç.Dr. Mehmet YOKUŞOĞLU*

*Gülhane Askeri Tıp Akademisi Kardiyoloji Anabilim Dalı, Ankara
**Gülhane Askeri Tıp Akademisi Biyokimya ve Klinik Biyokimya Anabilim Dalı, Ankara

Özet

1943 yılında Link ve ark. tarafından sentez edildikten sonra klinik kullanımda önemini giderek arttıran warfarin önemli sınırlamalara sahip olan bir ilaçtır. Klinisyen için warfarinin ilaç-ilaç ve ilaç-besin etkileşimleri hastanın optimal tedavisinin sürdürülmesinde zorluklara yol açmaktadır. Warfarinin bu etkileşimlerinin daha iyi anlaşılması hastaların takibinde karşılaşılabilecek kanama veya tromboz gibi istenmeyen olayların azaltılmasına katkıda bulunacaktır.
Anahtar Kelimeler: Besin, Warfarin ve Alternatif tıp

Foods and Warfarin

Summary

Warfarin has gained an important role in clinical practice after its discovery by Link et al in 1943. Unfortunately, warfarin use is usually associated with some restrictions. For clinician warfarin related drug and food interactions generate many problems in the optimal therapy of the patients. To prevent warfarin related complications such as bleeding (very high INR) or paradoxical thrombotic event (subtherapeutic INR) better understanding of these interactions is essential.
Key Words: Food, Warfarin and Alternative medicine



Geri Dön          Yazdır          Editörün Notu

Rolex Replica Watches Rolex Replica www.megaroelx.com swiss replica watches www.topwatchesmall.com

Mebas Medikal Bas?n Yay?n Ltd. ?ti. ? 2006 Her Hakk? Sakl?d?r. Design by YakamozDizayn

Blancpain Replica Replica Breguet Watches breitling replica Breitling Avenger Replica Breitling Bentley Replica