Dev İnteratriyal Septal Anevrizmalar

Uzm.Dr. Ergin KOÇYILDIRIM*, Uzm.Dr. Emine AZAK**, Prof.Dr. Yavuz YÖRÜKOĞLU*, Prof.Dr. Coşkun İKİZLER*, Prof.Dr. Enver EKİCİ**

*Ufuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp-Damar Cerrahisi Anabilim Dalı, Ankara
** Ufuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Pediyatrik Kardiyoloji Bilim Dalı, Ankara

Özet

İnteratriyal septal anevrizma, atriyal septumdan kaynaklanır ve her iki atriyuma doğru uzanabilir. Bu anevrizmaların sistemik embolilerin gelişmesiyle olan ilişkisi birçok çalımada gösterilmiştir. Buna rağmen atriyal septumda defekt olmayan hastalarda sık takip ve antikoagülasyon önerilirken, interatriyal septumda defekt olan hastalarda standart bir takip ve tedavi protokolü henüz olmayıp tartışmalar devam etmektedir. Bu vaka sunumunda dev interatriyal septum anevrizması olan bir hastamızı sunarak, standart yaklaşımımızı paylaşmak ve bu konuya dikkat çekmek istedik.
Anahtar Kelimeler: İnteratriyal Septal Anevrizma

Giant Interatrial Septal Aneurysms

Summary

Interatrial septal aneurysms arise from redundant tissue of the foramen ovale and bulge through the foramen ovale into the right of left atrium. Interatrial septal aneurysms is a recognized cardiac malformation associated with systemic embolization. Frequent controls and anticoagulation are recommended for patients with intact atrial septum. Although there is not a consensus on patients with atrial septal defects, our standard therapy option is to operate on those group. We report a case of a patient with giant interatrial septal aneurysm and emphasize our standard therapy option.
Key Words: Interatrial Septal Aneurysm



Geri Dön          Yazdır          Editörün Notu

Rolex Replica Watches Rolex Replica www.megaroelx.com swiss replica watches www.topwatchesmall.com

Mebas Medikal Bas?n Yay?n Ltd. ?ti. ? 2006 Her Hakk? Sakl?d?r. Design by YakamozDizayn

Blancpain Replica Replica Breguet Watches breitling replica Breitling Avenger Replica Breitling Bentley Replica