Akut Miyokard İnfarktüsünde Troponin I CUT-OFF
Değerinin Beckman Access İmmunoassay Cihazında
Yeniden Degerlendirilmesi *

Uzm.Dr. Bülent ÖZTÜRK*, Uzm.Dr. Yüksel KOCA*, Uzm.Dr. Sevilay SEZER*,
Uzm.Dr. Güler BUĞDAYCI*, Doç.Dr. Sinan AYDOĞDU**

*Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Biyokimya, Bölümü, Ankara
**Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Kardiyoloji Bölümü, Ankara

ÖZET

Amaç: Troponinler miyokard hasarını göstermede yeni altın standart olarak kabul edilmesine rağmen, günümüzde troponin I (cTnI) ölçen cihazların hiçbirinin cut-off değerleri Avrupa ve Amerika'daki kardiyoloji derneklerinin önerdiği standartlar olan referans grupta %99 persentilin üzerinde olma ve varyasyon sabitinin %10'un altında olma kriterlerinin ikisini birlikte taşımamaktadır. Bu nedenle bu dernekler her laboratuvarın kendi cut-off değerlerini belirlemesini önermektedir. Bu çalışma Beckman Access Immunoassay troponin ölçüm cihazında (Sanofi Diagnostics Pasteur, 1. nesil) miyokard infarktüsü (Mİ) için cTnI'nın cut-off değerini belirlemek amacıyla yapıldı.
Gereç ve Yöntem: Acil Servise göğüs ağrısı şikayeti ile ilk 6 saatte başvuran ve EKG'de ST yükselmesi olmayan 40 hasta çalışmaya alındı (24 erkek, 16 kadın, yaş ortalaması 63±5). Göğüs ağrısının ilk 6, 6-12., 12-18. ve 18-24. saatlerinde cTnI ve CK-MB ölçümleri yapıldı. Troponin için 0.50, 0.60, 0.65, 0.70, 0.75, 0.80, 0.85, 0.9, 1.0 ng/mL, CK-MB için 20, 25, 30, 35, 40, 45 U/L cut-off noktalarında ayrı ayrı duyarlılık, özgüllük, pozitif ve negatif prediktif değerler ve doğruluk (overall accuracy) değerleri hesaplandı.
Bulgular: cTnI için en iyi cut-off değerinin 0,65 ng/ml olduğu ve bu değer için Mİ tanısında duyarlılığının %62.5, özgüllüğünün %81.5, doğruluğun %70 olduğu saptandı. Ayrıca Mİ tanısı için cTnI'nın ROC eğrisi altında kalan alanının CK-MB'ye göre daha fazla olduğu bulundu (0.766'ya karşılık 0.734).
Sonuç: Beckman Access Troponin I İmmunoassay cihazında ölçülen cTnI'nın Mİ tanısında cut-off değerinin 0.65 ng/ml olduğu saptandı. Ayrıca beklenildiği üzere Mİ tanısında cTnI'nın CK-MB'ye göre daha duyarlı olduğu belirlendi.
Anahtar Kelimeler: Miyokard İnfarktüsü, Troponin I, Cut-Off

Reevaluation of Troponin I CUT-OFF Concentration in Acute Myocardial Infarction By Beckman Access Immunoassay Device

SUMMARY

Aim: Although troponins are accepted as a new gold standard in diagnosis of myocardial injury, none of the cut-off values of the available machines meet the both criteria of being above 99% percentile and <10% of coefficient of variation of reference group's value, which has been recommended as a standard by the European and American Cardiology Societies. For this reason these societies recommend to every laboratory to define their owncut-off values. In this study, we tried to find a cut-off value of troponin-I (cTnI) measured by Beckman Access Immunoassay Troponin System (Sanofi Diagnostics Pasteur, 1st generation) for diagnosis of myocardial infarction (MI).
Material and Method: Forty patients who admitted to the Emergency Service within 6 hours of their chest pain but without ST segment elevation in their ECG were enrolled to the study (twentyfour male, sixteen female, mean age 63±5). cTnI and CK-MB measurements were made at first 6, 6-12, 12-18, and 18-24 hours of chest pain. Sensitivity, specificity, positive and negative predictive values and overall accuracy were calculated separately at the cut-off points of 0.50, 0.60, 0.65, 0.70, 0.75, 0.80, 0.85, 0.9 and 1.0 ng/mL for cTnI, and 20, 25, 30, 35, 40 and 45 U/L for CK-MB.
Results: The best cut-off value for cTnI was 0.65 ng/ml. For this value, sensitivity, specificity and overall accuracy for diagnosis of MI was 62.5%, 81.5%, and 70%, respectively. Besides area under the curve for cTnI was greater than that for CK-MB (0.766 vs.0.734).
Conclusion: For diagnosis of MI, the cut-off value of cTnI measured by Beckman Access Troponin I Immunoassay was found to be of 0.65 ng/ml. Moreover, as expected, measurement of cTnI was found to be more accurate than CK-MB.
Key Words: Myocardial infarction, Troponin I, Cut-Off



Geri Dön          Yazdır          Editörün Notu

Rolex Replica Watches Rolex Replica www.megaroelx.com swiss replica watches www.topwatchesmall.com

Mebas Medikal Bas?n Yay?n Ltd. ?ti. ? 2006 Her Hakk? Sakl?d?r. Design by YakamozDizayn

Blancpain Replica Replica Breguet Watches breitling replica Breitling Avenger Replica Breitling Bentley Replica